top of page
logo_tb_edited.png
personaltraining

lisää minusta

JANETTE LATVA-VALKAMA

MITEN PÄÄDYIN VALMENTAJAKSI?

Aikaisemmalta koulutukseltani olen diplomi-insinööri, mutta ihmisläheisenä persoonana haluan lisätä hyvinvointia suorassa kontaktissa valmentajana - en vain teknologian välityksellä.

Opiskelutaustani vaikuttaa vahvasti valmennustyöhöni. Tutkittu tieto ja ihmisten yksilölliset ominaisuudet luovat perustan työlleni personal trainerina. Ihminen on kompleksinen kokonaisuus ja hyvinvoiva keho ja mieli ovat erottamaton yhdistelmä. Valmentajana olen mukana tukemassa muutosta ja auttamassa haasteellisissa kohdissa eteenpäin.

KOULUTUS JA OSAAMINEN

Olen opiskellut Nordic Health Academyn liikunta- ja ravitsemuskoulutuksen, johon sisältyy ACE® Personal Trainer -sertifikaatin suorittaminen. ACE® Personal Trainer -sertifikaatti on maailmalla yleisesti tunnetuin ja arvostetuin sertifikaatti, johon valmistavaa koulutusta tarjotaan maailmanlaajuisesti jo yli 300:ssa yhteistyöoppilaitoksessa, korkeakoulussa ja yliopistossa.

Olen käynyt Itä-Suomen yliopiston Liikuntalääketieteen perusopinnot. Liikuntafysiologian, biomekaniikan, liikunnan ohjelmoinnin ja progressiivisen kehityksen lisäksi on mentaalipuoli tärkeässä roolissa personal trainerin työssä ja tähän koulutus antoi erinomaiset eväät terveyspsykologiaan ja käyttytymisen muutokseen syventyen.

Tärkeä näkökulma koulutuksissa on terveysliikunta eli elintapasairauksien ehkäisy ja hallinta: minkälainen liikunta, arkiaktiivisuus ja ravinto edistävät terveyttä. 

Ilman monipuolista ja tasapainoista ravintoa olo tuntuu helposti vetämättömältä, väsyneeltä ja ärtyneeltä. On selvää, että tarvitsemme energiaa arjessa jaksamiseen, mutta sillä mitä, kuinka usein ja paljonko syömme on valtava merkitys kropalle ja mielelle. Suolistolla on suora hermoyhteys aivoihin, joten ravinnolla on myös mielelle ja tunteille paljon muitakin vaikutuksia kuin vain se, että vatsa täyttyy.

Lisäksi olen käynyt mm. Trainer4you:n Voimavalmentaja -koulutuksen lihasmassan, maksimivoiman ja nopeusvoiman kehittämiseen sekä Suorituskykyvalmentajan Tavoitteellinen voimaharjoittelu -koulutuksen maksimivoima- ja lihasmassaharjoittelun ohjelmoinnista ja käytännön valmennuksesta.

trainer4you-voimavalmentaja-lisenssilogo.png
  • Facebook
  • LinkedIn
  • Instagram
logo_tb_edited.png

OMA MATKANI

Mitä liikkuminen ja paremmat valinnat arjessa ovat tuoneet minulle itselleni?

Olen pienestä asti harrastanut monenlaista liikuntaa ja liikunnan ilo on aina ollut tärkein tekijä toteutuksessa. Liike on lääke myös kipuun ja omalla kohdallani skolioosin ja löysien lonkkanivelten aiheuttamista oireista en ole kärsinyt enää vuosiin oikeanlaisen liikunnan seurauksena.

Kuntosalille astuin ensi kerran n. 17 vuotta sitten kuntoutusmielessä, mutta monipuolisuuden, joustavuuden ja hauskuuden vuoksi salista tuli oma ykkösharrastukseni. Se myös lisäsi itsevarmuutta ja pystyvyyden tunnetta ja auttoi selviytymään yli haastavien aikojen.
Vaativien projektien ja kiireisen lapsiarjen keskellä salitreeni tai juoksu ovat parhaita keinoja saada mieli toimimaan ja arki hallintaan. Työ, 2 lasta ja treeni eli kiireinen arki veisi ennen pitkää energiat, joten palautumiseen ja yöuniin on panostettava. Palauttavat hetket arjessa ja oikeanlainen ravinto auttavat mielen ja kropan tasapainon ylläpidossa. Jooga ja hengitysharjoitukset tulivat tutuksi jo diplomityöstresseissä ;)

Kiireen keskellä söin ennen mitä sattui milloin sattui - välillä pienetkin asiat ahdistivat ja jaksaminen oli vähissä. Teini-iän syömishäiriö meinasi nostaa päätään haastavassa hetkessä, joten asiaan oli puututtava nopeasti. Jo pienet muutokset omassa ruokavaliossani toivat hyvän olon kokonaisvaltaisesti, paljon energiaa ja lisäksi on ihanaa nauttia ruuasta vapaasti ilman rajoituksia.

Nyt haluan auttaa myös muita: löytäisitkö sinä liikunnan ilon, itsevarmemman sinän, energisen arjen tai pääsisitkö yli ruokailijen kanssa kamppailusta?

Aloita matka tavoitteisiisi nyt!

Valmennuspaikat tällä hetkellä täynnä

Janette latva-valkama

Personal training ja yritysvalmennus

Tampere ja lähialueet

janette.latvavalkama@gmail.com

  • Instagram
  • Facebook Social Icon
  • LinkedIn Social Icon
Ota yhteyttä

Kiitos!

Wholesome = good for you, and likely to improve your life either physically, morally, or emotionally

bottom of page