top of page
logo_tb_edited.png

Edistä terveyttä ja hyvää oloa päivittäisillä valinnoillasi

Haluatko parantaa hyvinvointiasi, jaksamistasi ja suorituskykyäsi? Firstbeat Life -palvelu osana valemennusta auttaa löytämään juuri sinulle sopivat keinot kehon ja mielen hyvinvoinnin edistämiseen. Elät sitten hektistä pikkulapsiarkea, luot uraa tai olet tavoitteellinen treenaaja auttaa valmennus sinua löytämään tasapainon kokonaiskuormituksen ja levon välillä. Valmennuksessa pystytään paremmin kuin koskaan ottamaan huomioon kokonaiskuormitus ja tämän avulla tunnistamaan arjen kuormittavat sekä voimavaroja lisäävät tekijät. Valmentajana autan sinua tekemään pieniä, mutta merkittäviä muutoksia, jotka edistävät kehon ja mielen hyvinvointia juuri sinulle sopivalla tavalla.

Työkaluna toimii Firstbeat Life™ -palvelu ja mittauslaite, jonka edistyksellinen teknologia ja ammattitason fysiologinen analytiikka avaavat tarkasti stressin, palautumisen, unen ja liikunnan tilaa juuri sinun arjestasi!  Kaikki valinnat mitä teemme liittyen fyysisiin tai psyykkisiin asioihin peilautuvat valmennusdataan, joten saamme vastauksia kysymyksiin kuten onko unesi palauttavaa? Mikä saa stressitasot nousemaan ja mikä rauhoittaa? Onko liikunta kuntotasoosi nähden kehittävää? Ennen kaikkea pystytään palvelun avulla tekemään pieniä muutoksia arkeesi ja arvioimaan niiden vaikutusta juuri sinun kohdallasi; se mikä on toiselle hyväksi ei välttämättä toimi toiselle.

balance-6157258_1920.jpg

Tasapaino arjessa

Kokonaiskuormitukseen vaikuttavat tekijät eivät aina ole selkeästi tunnistettavissa: on käynyt niinkin, että 3:n päväkoti-ikäisen lapsen äidillä stressikäyrä oli korkeimmillaan klo 8, klo 16 ja klo 19 aikoihin ja työpäivässä  näkyi palautumista. Ratkaisuna luotiin asiakkaalle selkeät rutiinit töihin lähtöön, paluuseen ja iltaan, jolloin kokonaiskuormitus väheni ja jopa unen laatu parani! 

Firstbeat -laite mittaa sykevälivaihtelua (sydämen lyöntien välisen ajan vaihtelu), ja antaa tietoa autonomisen hermoston toiminnasta: kuormituksesta, palautumisesta sekä unen määrästä ja laadusta. Henkisen tai fyysisen kuormituksen lisääntyessä sykevälivaihtelu pienenee, kun taas suuri vaihtelu kertoo hermoston palautumisesta. 

Firstbeatin avulla kokonaiskuormitusta voi seurata voimavarakuvaajan avulla. Näet lisääntyvätkö vai vähenevätkö kehon voimavarat mittauspäivien aikana toisinsanoen palaudutko riittävästi kuormitukseen nähden.

Firstbeat Life -mallissa henkilökohtaisen mittalaitteen ja mobiilisovelluksen avulla voit seurata hyvinvointiasi säännöllisesti. 1-5 vuorokauden mittauksen voi tehdä silloin kun sinulle parhaiten sopii. Halutessasi näet myös reaaliaikaista tietoa kehon reaktioista päivän tapahtumiin, mikä auttaa tekemään omaa hyvinvointia tukevia päätöksiä nyt.

inspiration-1514296_1280.jpg

Fyysinen aktiivisuus ja liikunta

Mikä on riittävästi liikettä? Koska liikut liikaa ja liian kovaa? Miten vaikuttaa liikunta myöhään illalla?

Pienillä aktiivisuuden lisäyksillä ja lyhyilläkin liikkumishetkillä on tutkitusti terveysvaikutuksia. Erityisen tärkeänä ja vaikuttavana vähän liikkuville nähdään jo istumisen tauottaminen.

Lisäksi liikkuminen virkistää ja edistää palautumista. Firstbeat Life arvioi maksimaalisen hapenottokykysi (VO2max) sykedatasi perusteella ja suhteuttaa päivän aikaisen fyysisen aktiivisuuden kuntotasoosi. Tämä auttaa sinua liikkumaan oikealla intensiteetillä ja saavuttamaan tavoitteesi.

Möys liika on liikaa ja vanha hokema "no pain no gain" ei ole mielen, kehon ja kehityksen kannalta lainkaan optimaalista. Firstbeat datan ja valmentajan avulla löydät kehollesi parhaan rytmin liikkua. Esimerkiksi rankka liikunta myöhään illalla aiheuttaa sen, että sympaattinen hermosto on aktiivinen ja palautumista ei tapahdukaan nukkueassasi tai uni ei tule ollenkaan.

man-5522892_1280.jpg

Uni - avain menestykseen

Unen tärkein tehtävä on palauttaa päivän aktiviteeteista ja uudistaa sekä psyykkisiä, että fyysisiä voimavaroja.

Se, että nukut pitkään ei automaattisesti tarkoita, että kehosi palautuu! Jos sympaattinen hermostosi (elimistön moottori) jatkaa dominoimista yöllä, käy kehosi kierroksilla, eikä uni ole laadukasta.

Firstbeat kertoo myös onko unesi tarpeeksi palauttavaa, jotta sinulla riittää energiaa ja virkeyttä päivään.

Huomaat, miten hyvä uni rakennettaan jo päivän aikaisilla valinnoilla.

Esimerkiksi palauttavat, jo muutaman minuutinkin hetket työn lomassa päivän aikana saattavat vaikuttaa positiivisesti myös yöuniin. Vastaavasti joillakin toimii lyhyt rauhoittava kävelylenkki illalla, osalla selkeät iltarutiinit, toisilla vaikuttaa iltapalan määrä ja sisältö merkittävästi ja yksi hyötyy rauhoittavasta musiikista.

Kuka ei haluaisi löytää omia tapojaan, joilla edistää untaan sen ollessa jo yksinään äärimmäisen merkittävä tekijä jaksamiseen, motivaatioon, keskityymiskykyyn, oppimiseen ja näin ollen menestykseen omassa arjessa, työssä, harrastuksessa eli kokonaisuudessaan sinun elämässäsi!

Ota yhteyttä ja aloita tekemään hyvinvointisi kannalta oikeita asioita!

Mikä on Firstbeat Life? miten se toimii?

Objektiivista ja erittäin tarkkaa fysiologista dataa vain  1–5 päivän mittauksella. Ei tarvetta mitata jatkuvasti.

 

•Firstbeat Bodyguard 3 -sensori ja EKG-elektrodit tarjovat erittäin  tarkkaa mittausdataa. Tämä sykevälivaihtelun "kultainen  standardi" on käytössä myös terveydenhuollossa.

 

•Teknologia sopii kaikille käyttäjille niin liikkeessä kuin levossa.  Toisin kuin optiset mittarit, tarkkuus ei riipu esimerkiksi ihon  lämpötilasta tai väristä, käyttäjän anatomiasta tai liikkeistä.

 

•Yksilöllisen datan pohjalta voimme analysoida fysiologisia  reaktioita luotettavasti ja antaa henkilökohtaisia suosituksia  terveellisen elämäntavan tueksi.

•Ota yhteyttä, lataa sovellus ja tilataan sinulle mittalaite. Firstebeat Life voi olla osa muuta valmennusta tai yksittäinen valmennuskokonaisuus Sinulle.

Omana valmennuskokonaisuutetaan hinta alk. 69€/kk (sis. laite, sovellus, ensitapaaminen, jatkuva tuki  valmentajalta 6kk valmennuksen ajalle.

mobifb.png
fbdia.jpg
fbtiedeter.png
Logo-Firstbeat-Web.png
Ota yhteyttä
Janette latva-valkama

Personal training ja yritysvalmennus

Tampere ja lähialueet

0408201185

janette.latvavalkama@gmail.com

  • Instagram
  • Facebook Social Icon
  • LinkedIn Social Icon

Kiitos!

Wholesome = good for you, and likely to improve your life either physically, morally, or emotionally

bottom of page